Sunday, January 17, 2016

Blogspot (Blogger) Robot.txt ve Özel Robot Etiket Ayarları - Blogspot (Blogger) Robot.txt and Special Robot Label Configuration

Arama motorlarının blog sitenizi daha içi algılayabilmesi için yani Search Engine Optimization (SEO) için blogger Robot.txt dosyasının ve özel robot etiket ayarlarının değiştirilmesine olanak vermektedir. Blogger sitenizden Şekil 1'de gösterildiği gibi Ayarlar > Arama tercihleri kısmını kullanarak ilgili ayarların bulunduğu yeri açınız.

Şekil 1. Blogger Arama Tercihleri
Daha sonra  Robot.txt ayarlarının yapabilmek için etkinleştiri veya düzenleyi seçiniz. Şekil 2'de görüldüğü gibi ilgili yazı alanına aşağıdaki kodları yapıştırıp kaydediniz. BlogName kısmına kendi blog adınızı yazınız. Sitemap yerine kırmızı olanı da kullanabilirsiniz.

Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /
Sitemap: http://BlogName.blogspot.com/sitemap.xml
Sitemap:http://BlogName.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=updated
Sitemap:http://BlogName.blogspot.com.tr/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500

Şekil 2. Robot.txt Ayarları
Son olarak özel robot etiket ayarları kısmını etkinleştir veya düzenle deyip ilgili kısımları Şekil 3'de görüldüğü gibi seçip kaydediniz. Burada yaptığımız ayarlara göre anasayfa, diğer sayfalar ve yayınlar tamamen indexlenecektir. DMOZ dizinine kayıt olmuş sitelerin, dizine kayıt olurken kullandıkları açıklamaların arama sonuçlarında gözükmemesi isteniyorsa "noodp" seçeneği seçilir.

Şekil 3. Özel Robot Etiket Ayarları


2 comments: